Sander Willems

Berendsen Textielservice | Sander Willems

Website: www.berendsen.nl

Berendsen Textielservice

Berendsen is onderdeel van een groot internationaal concern 'Elis' dat actief is in het ontzorgen van klanten op het gebied van veilig en hygiënisch werken. Dit doen zij door producten en diensten aan te bieden die variëren van bedrijfs- en veiligheidskleding tot industrieel absorptiemateriaal, cleanroomkleding, schoonloopmatten en hygiëneproducten.
Ruim 45.000 medewerkers in 28 landen zorgen voor een gezamenlijke omzet van 3,4 miljard euro. Binnen de Nederlandse groep van 11 vestigingen is Berendsen Apeldoorn met 60 medewerkers verantwoordelijk voor het reinigen van poetsdoeken.

Altijd de juiste poetsdoeken.

Klanten van Berendsen die gebruik maken van de poetsdoekenservice, kunnen altijd rekenen op beschikbaarheid van de doeken op hun locatie. De doeken zijn altijd van de juiste kwaliteit en afgestemd op de werkzaamheden van de klant. Alle gebruikte poetsdoeken gaan weer retour naar Berendsen, de klant betaalt alleen voor het gebruik.
De doeken vinden hun weg vooral naar de grafische industrie, garagebedrijven en metaalverwerkende industrie. Lange tijd opereerde Berendsen grotendeels nationaal, maar het exportdeel van de omzet is sterk groeiende. Via o.a. de buitenlandse vestigingen komen steeds meer vrachtladingen (op weekbasis ongeveer 10) met poetsdoeken naar Apeldoorn.

Succesvolle duurzaamheid

Bij Berendsen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Alle poetsdoeken (dagelijks 250.000) worden milieuvriendelijk gereinigd. Alle oliën en vetten die bij dit proces uit de doeken vrijkomen, worden als brandstof in de cementindustrie ingezet. De eigen waterzuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat er beperkt extra water nodig is. Al het water wordt nl. in een gesloten systeem gereinigd en opnieuw gebruikt. Restwarmte van de naverbrander wordt ingezet voor verwarming van het gebouw en machines. Het streven naar duurzaamheid is niet beperkt tot het machinepark. Ook in het personeelsbeleid is veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Dit heeft tot gevolg dat Berendsen veel medewerkers kent met een hoge loyaliteit aan en lange arbeidsduur bij het bedrijf.

Sander Willems, General Manager van de vestiging Apeldoorn, verwacht dat de omzet uit het buitenland nog verder zal groeien: ‘In Nederland en ook Scandinavië lopen we voorop met duurzaamheid. Dit is in toenemende mate een voorwaarde om succesvol te zijn bij aanbestedingen. Zo koos Defensie onlangs voor Berendsen mede vanwege de uitstekende duurzame prestaties’.

Willems verwacht dat het buitenland snel zal volgen wat betreft de vraag naar duurzaamheid: Berendsen is daar al helemaal klaar voor!

De strategie is om te focussen op verdere marktgroei in de landen die Berendsen al tot zijn klantenkring mag rekenen, met name Frankrijk en Duitsland is daarbij zeer interessant.

Exportlanden: België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Polen en
Groot-Brittannië.