Jos Beekman

Beekman | Jos Beekman

Website: www.beekman.nl

Beekman

Beekman B.V. is dé specialist in onderdelen, aansluitmaterialen en accessoires voor huishoudelijke apparaten. Als totaalleverancier leveren zij onderdelen en accessoires van merken als  AEG, Bosch, Siemens,  Whirlpool, Samsung,  Indesit, LG, Philips, Kärcher en meer. Daarnaast is Beekman franchisegever van de winkelketen PartsNL en het shop-in-shop concept Easyfiks.

In het hypermoderne magazijn in Apeldoorn liggen ruim 25.000 producten op voorraad en via directe toegang tot magazijnen van de fabrikanten zijn nog eens ruim 10 miljoen artikelen leverbaar. De klantenkring bestaat uit onderdelenshops, elektrovakzaken, ketens en formules, computerwinkels, monteurs, keukenwinkels en telecomwinkels. Bij familiebedrijf Beekman (tweede generatie) werken ca. 90 medewerkers.

Robots

Wat Beekman onderscheidt van zijn concurrenten, is de focus op IT. Zo beschikt Beekman in het eigentijdse magazijn over 41 robots die de orderpicking doen voor de ruim 2.500 klanten die Beekman in heel  Europa heeft. Zij kunnen 24/7 gemakkelijk online onderdelen en accessoires bestellen. Orders die voor 22.00 uur geplaatst zijn, worden dezelfde dag nog verstuurd (ook op zondag). Beekman blijft ook investeren in uitbreiding en modernisering van het magazijn waardoor het bedrijf klaar is voor verdere groei. Algemeen directeur Jos Beekman: "We zitten op zo'n 2.000 orders per
dag, onze robots kennen een maximumcapaciteit van 20.000 dagelijkse orders. We kunnen dus even vooruit". 

Beekman heeft de intentie om de komende jaren sterk te groeien, waarbij de focus ligt op verdere groei in Europa. Nu komen daar ongeveer 1.000 bestellingen per dag vandaan en de ambitie is een behoorlijke verhoging van dit aantal te realiseren. Een ander doel is het unieke logistieke systeem in te gaan zetten voor derden. Alle voordelen van het systeem zoals: snelheid, capaciteit, compactheid en hoge leveringsbetrouwbaarheid komen dan ook voor andere bedrijven binnen handbereik. Dit kunnen zowel fabrikanten, B2B en B2C bedrijven zijn.

Exportlanden: België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Estland, Litouwen, Letland, Finland, Zweden