Frank Moormann

Bast Barbecue | Frank Moormann

Website: www.bast-bbq.nl

Bast Barbecue

BAST is een jong Nederlands bedrijf met het hart op de juiste plaats. Met BAST willen wij een positieve impact maken op mens en planeet door sociale, duurzame producten te ontwikkelen die bijdragen aan een goed leven en een betere leefomgeving. Onze missie luidt daarom:

“Mensen beter en duurzamer laten barbecueën door ze een sociaal en verantwoord alternatief te bieden voor houtskool.” 

Het ontstaan van BAST

BAST is in 2015 opgericht door Jeroen Martono Janssens. Geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland, heeft Jeroen kansen en mogelijkheden gekregen die in zijn geboorteland minder voor de hand liggen. Tijdens een van zijn reizen in Indonesië zag Jeroen hoe daar de basten van kokosnoten werden gebruikt om de saté op te grillen. Mede door zijn passie voor koken en lekker eten raakte hij zeer enthousiast over barbecueën met kokoskool en bedacht hij het product en merk BAST: duurzame, premium kokosbriketten gemaakt van verkoolde kokosbasten. Deze basten zouden anders als afval worden weggegooid. Met BAST kwam er een droom voor Jeroen uit, namelijk de lokale economie van zijn geboorteland stimuleren.

BAST 2020

Na een aantal jaar besloot Jeroen het bedrijf over te dragen aan twee vrienden om BAST naar het volgende niveau te tillen en tot een serieuze speler in de markt van barbecue kolen te maken. Vandaag de dag is Jeroen zelf dus niet meer betrokken bij de dagelijkse operatie van BAST, maar als founding father nog altijd nauw betrokken bij het concept. BAST blijft zodoende trouw aan de goede intenties en droom waarmee het bedrijf ooit is opgezet.

Onze vijf kernwaarden

Bij het bereiken van onze missie zijn onze vijf kernwaarden altijd leidend.

> Ambachtelijk

> Sociaal

> Duurzaam

> Verantwoord

> Fun

Social Enterprise

BAST is lid van Social Enterprise NL, een stichting die als doel heeft om een gunstig ecosysteem voor sociaal ondernemen te stimuleren.

.ECO domeinnaam

Wellicht is het je ook opgevallen dat we geen standaard domeinnaam gebruiken, maar bast.eco. Daarmee zijn we ook trots lid van de .eco community.

Exportlanden: wereldwijd