Nico Blauw

BOTI Europe | Nico Blauw

Website: www.bot-i.com

BOTI Europe

Nico Blauw is zo’n beetje zijn hele werkzame leven actief in de mooiste branche die er is: de speelgoedbranche. In 2012 heeft hij BOTI Europe BV opgericht en is hij er directeur.  BOTI, staat voor Big On Toy Innovation. Het is een 100% dochter van BOTI Global Ltd, een in Hong Kong gevestigd speelgoedbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en wereldwijde (FOB) distributie van innovatief  en inspirerend speelgoed voor kinderen wereldwijd.

BOTI Europe is verantwoordelijk voor de lokale distributie van eigen en externe producten in de Benelux (BNL), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (GAS). In het honderden artikelen tellende assortiment van BOTI zitten veel bekende merken als Tonka, Disney Princess, Peppa, Fortnite, Baby Shark, Pokémon, K’nex. Voor deze merken zorgt het tien personen tellende team van BOTI voor de verkoop, distributie en dealerondersteuning op het gebied van marketing en promotionele acties. Door het werken met bekende A-merken heeft BOTI een zeer fijnmazig distributienetwerk van speelgoedwinkels, supermarken, drogisterijen en webshops in genoemde landen.

Eigen productontwikkeling

Wat BOTI Europe mede uniek maakt is de eigen productontwikkeling. Hierbij wordt nauw samengewerkt met toonaangevende speelgoedfabrikanten, uitvinders en licentiegevers in de entertainmentindustrie. Dit heeft tot nieuwe producten geleid die soms in tientallen landen verkocht worden.Nico: “je zou denken dat alles wel een keer is bedacht, maar niets is minder waar. We hebben een jong, dynamisch en ambitieus team met veel ervaring in de internationale speelgoedindustrie en we weten elke keer iets nieuws op de markt te zetten wat er nog niet is”.

Zo heeft BOTI een speciale apparaat ontwikkeld waarmee je speciale ballonnen kunt vullen met allerlei materialen onder merknaam “Stuff-A-Loons”. Hiervan zijn er meer dan een half miljoen sets in meer dan 35 landen verkocht. Het product loopt nog steeds goed. Een flink deel van deze groei zal uit de USA komen, waar Walmart, Target en Amazon het product dit najaar zullen opnemen in hun assortiment.

Productontwikkeling is een continue proces en nieuwe initiatieven staan op stapel om de markt te bestormen.

 

Exportlanden: België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en de eigen ontwikkelde producten naar 35 landen meer verspreid over het hele continent.