Bjorn Jarno

BJ Electronics | Bjorn Jarno

Website: www.bjelectronics.nl

BJ Electronics

Bjorn Jarno kreeg op 14-jarige leeftijd een bijbaan als pompbediende. De eigenaar van de pomp was een audiofiel en dat sloeg al snel over op de jonge Bjorn. Het duurde niet lang of Bjorn was ook audioapparatuur aan het inbouwen in auto’s. Dit smaakte naar meer en Bjorn maakte er zijn beroep van. Na diverse banen in loondienst gehad te hebben besloot hij in 2004 voor zichzelf te beginnen en begon hij met zijn eigen initialen BJ Electronics.

Specialisatie in het luxe segment

De eerste klanten werden via marktplaats verworven en bedroeg veelal standaardwerk in standaardauto’s. Al snel ontstond de behoefte aan meer uitdaging. Bjorn: “het viel mij op bij de banen die ik in loondienst had dat veel van mijn werkgevers luxe (sport)merken vaak niet aandurfden om installaties in te gaan bouwen. Ik besloot me hierop te gaan focussen en merkte dat ik er goed in was. De eerste klanten vertelden hun ervaringen door aan anderen en zonder aan reclame te hoeven doen kwamen steeds meer eigenaren van luxe merken naar me toe. Bij luxe merken begint het bij ons met Mercedes, BMW, Audi tot en met Lamborghini, Ferrari tot zeldzame Bugatti’s, Ford Mustangs en andere exoten”.

“specials”

Bij BJ Electronics kunnen auto-eigenaren terecht voor een veelheid aan “specials” die zij in en aan hun auto ingebouwd wensen te zien. Dit varieert van TV Schermen, Playstations, beveiliging, camera’s, audio- en navigatiesystemen tot aan kogelvrij glas aan toe. Nagenoeg alles is daarbij mogelijk. Er zijn slechts weinig bedrijven in Nederland die hierin zo gespecialiseerd zijn en BJ Electronics is één daarvan. Reden waarom veel eigenaren uit binnen- en buitenland graag naar Apeldoorn komen of terplekke op eigen locatie de werkzaamheden laten plaatsvinden.

Klanten uit de USA

Bjorn is een liefhebber van Amerikaanse automerken. Deze passie deelt hij met een groeiende groep Amerikanen die in Europa werken al dan niet als militair. Bjorn: “veel Amerikanen nemen hun eigen Amerikaanse auto mee als ze in Europa gestationeerd worden. Ik kreeg mijn eerste telefoontje van een Amerikaan die wat extra’s wilde aan zijn ingevoerde Ford Mustang. Hij had goede verhalen over ons werk gehoord en besloot het werk aan ons te gunnen en de factuur konden we opsturen naar Californië. Zo hebben we nu inmiddels meer dan honderd Amerikanen als klant”.

 

Exportlanden: Duitsland, België, Frankrijk, UK & USA