BBA Pumps

BBA Pumps | BBA Pumps

Website: www.bbapumps.com

BBA Pumps

 

Al meer dan 60 jaar is dit familiebedrijf actief als producent van mobiele pompsystemen en buizen. Deze producten vinden hun weg naar de verhuur- en bronbemalingsmarkt en de grond- weg- en waterbouw. Het bedrijf met meer dan 200 werknemers heeft meerdere vestigingen. In Tsjechië wordt geproduceerd, in Twello wordt gelast, in Apeldoorn geassembleerd en in Doetinchem zit de verkoop. In het buitenland heeft BBA Pumps vestigingen in Tsjechië, België, Polen en de VS.

Beste in mobiele pompsystemen

BBA Pumps streeft ernaar om de beste mobiele pompsystemen ter wereld te bouwen. Door deze focus op kwaliteit geniet BBA Pumps in de branche een uitstekende reputatie. Per jaar worden zo’n 2.500 pompsystemen verkocht. Dit varieert van het kleinste model met een pompcapaciteit van 10 m3/uur tot grote pompsystemen met een capaciteit van 7800 m3/uur (circa 800.000 emmers water per uur). Uiteraard is BBA Pumps ook altijd bezig met zorg voor een schoon milieu. De pompen worden aangedreven door schone en moderne motoren, hebben een hoog pomprendement en daardoor een zeer laag energieverbruik en minimale CO2-footprint.

De BBA pompen gaan naar alle continenten

Directeur Johan Bruin geeft aan dat het bedrijf sinds 1996 actief is in de export. Daarvoor was wel een naamswijziging nodig. “Bruin Buizen Apeldoorn communiceert in het buitenland nu eenmaal lastig, vandaar de naamswijziging in BBA Pumps”, zegt Johan met een glimlach. De export is sindsdien enorm gegroeid, het merendeel van de pompen en leidingsystemen vinden hun weg tegenwoordig naar het buitenland. BBA Pumps verwacht de komende jaren een gezonde en stabiele groei van het bedrijf.   

Exportlanden: alle landen in West- en Noord Europa, Verenigde Arabisch Emiraten, Qatar, Australië, Nieuw Zeeland, VS, Canada, Zuid-Afrika, Angola.