Rob Hollweg

BAP Medical | Rob Hollweg

Website: www.bap-medical.com

BAP Medical

BAP Medical ontwikkelt, produceert en verkoopt medische oplossingen voor huidproblemen. Dit geldt voor de nazorg bij bestraling, brandwonden, littekenvorming na diepe wonden, eczeem en andere huidaandoeningen. Het woord BAP in de bedrijfsnaam staat voor Best Available Practice. Dit geeft de missie van het bedrijf weer: de beste producten leveren die op werking allemaal wetenschappelijk onderbouwd zijn. Sinds de start van het bedrijf in 2006 is het hard gegaan. De directie, gevoerd door oprichter Rob Hollweg samen met Louis Posner: “De afgelopen twee jaar is ons personeelsbestand gegroeid van 20 naar 50 medewerkers. We hebben veel geïnvesteerd in onze producten die we in nauwe samenwerking met patiënten en behandelaars ontwikkeld hebben”.

Succesvolle huidbehandeling

Een zeer succesvol product is ALHYDRAN. Deze medische crème is speciaal ontwikkeld voor een huid in nood. ALHYDRAN is mede-ontwikkeld met de Universiteit van Gent (BE) en is een vertrouwd merk in brandwondencentra en ziekenhuizen in heel Europa en daar buiten. Dankzij de wetenschappelijke onderbouwing en de resultaten uit de dagelijks praktijk wordt ALHYDRAN iedere dag gebruikt door professionals in huidzorg. ALHYDRAN wordt onder andere ingezet om littekens te voorkomen, bij eczeem en na brandwonden en radiotherapie. 

Een ander succesverhaal is Scarban. Scarban medische siliconenproducten worden gebruikt om litteken te voorkomen en te verminderen. Medische siliconen tegen littekens is een wetenschappelijk onderbouwde therapie. Daarom gebruiken artsen bij voorkeur siliconenproducten bij littekenzorg.

Groei

De snelle groei maakt ook dat BAP Medical uit haar jasje is gegroeid op de huidige locatie. Er wordt gebouwd aan een zes keer groter kantoor en magazijn om voor te sorteren op verdere groei. Deze groei zal zowel uit bestaande maar ook uit nieuwe landen komen. Het assortiment aan medical producten wordt verder uitgebreid en ook zullen medicinale cosmeticaproducten onder eigen merk hun intrede in het assortiment doen. Veel producten zullen vanaf 2021 deels ook uit de zelf gestarte productielocatie in België komen. Daar zullen de medische silliconenproducten onder ISO 13485 geproduceerd gaan worden.

In 2020 is DOS Medical BV overgenomen. Zij ontwikkelen, importeren en verkopen medische- en huidverzorgingsproducten op het terrein van KNO-Heelkunde, allergologie en dermatologie. In de Benelux heeft DOS Medical een sterke positie en dit zal via het netwerk van BAP Medical snel naar meerdere landen geëxporteerd worden.

Exportlanden: meer dan 55 landen met nadruk op Europa, het Midden-Oosten en Azië