Willem Jan Mulder & Pierre Warffemius

Avantes | Willem Jan Mulder & Pierre Warffemius

Website: www.avantes.com

Avantes

Avantes ontwikkelt en produceert spectrometers; een klein hightech apparaat waarmee diverse zaken in het lichtspectrum gemeten worden. De toepassingen zijn talrijk: of het nu gaat om procescontrole bij de productie van zonnepanelen, het meten van voedingswaarden van maïs direct op een oogstmachine, het meten van luchtvervuilende stoffen om de luchtkwaliteit te bepalen of vroege diagnose van tumoren. Dit en nog honderden andere metingen zijn mogelijk door middel van een spectrometer. Avantes werd in 1994 in Eerbeek opgericht en sinds 2012 in Apeldoorn gevestigd en is uitgegroeid tot een internationale organisatie. Met 85 medewerkers werkzaam op het hoofdkantoor in Apeldoorn met een productieafdeling en ruim 20 medewerkers op locaties in de Verenigde Staten en China.

Samen innoveren
Met een combinatie van hightech hardware en software biedt Avantes meetoplossingen en bruikbare informatie op het allerhoogste niveau. “We vinden het belangrijk om samen met onze klanten te blijven innoveren”, vertelt CEO Pierre Warffemius. “Veel klanten zetten zich in voor een betere wereld op diverse vlakken. Onze producten zorgen ervoor dat klanten de behoeften en verplichtingen omtrent hoge kwaliteitseisen en normen kunnen beantwoorden".

“Wij zetten ons als bedrijf niet alleen met onze producten in voor een betere wereld, maar trekken dit ook door in ons pand”, gaat Pierre verder. In 2011 vestigde Avantes zich in een jaren 80 pand aan de Oude Apeldoornseweg. “Het bedrijfspand is helemaal verduurzaamd, van energielabel G naar A. Inmiddels is het een hightech productie- en kantooromgeving met 400 zonnepanelen op het dak en hybride auto’s voor de deur. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan een beter milieu”.

Preferred supplier
Avantes is preferred supplier van dé wereldspelers en heeft een sterke positie binnen een aantal grote markten zoals de voedselveiligheid, virusdetectie en de semiconductor markt. Sinds 2008 is Avantes toegetreden tot de Nynomic Group om toekomstige klantvragen nog beter het hoofd te kunnen bieden. “Ons wereldwijde distributeursnetwerk groeit nog steeds om klanten van alle nationaliteiten optimaal te kunnen bedienen”, vult hij aan.

Met een installed base van meer dan 53.000 systemen over de hele wereld, is Avantes hard op weg om wereldwijd de absolute marktleider te worden op het gebied van spectroscopie.

Exportlanden:
 35 distributeurs wereldwijd. Groeimarkten: Duitsland (land- en tuinbouw), UK, Frankrijk en Italië (voedingsmiddelen en dranken)