Cynthia Boezaart i.m. | Martin Boezaart

Apeldoorn Pallets | Cynthia Boezaart i.m. | Martin Boezaart

Website: www.palletsapeldoorn.nl

Apeldoorn Pallets

Apeldoorns Palletbedrijf B.V.

Martin Boezaart hielp zijn vader met het inzamelen van kapotte pallets voor het maken van brandhout. “Wat zonde, je kunt ze ook vakkundig repareren en vervolgens verkopen”, dacht hij. Zo richtte Martin op 23-jarige leeftijd in 1987 zijn Apeldoorns Palletbedrijf B.V. op. Nu, bijna 35 jaar later, is het bedrijf een grote speler op de Nederlandse en buitenlandse palletmarkt. Op jaarbasis worden er honderdduizenden pallets gerecycled en nieuw verkocht.

Corebusiness recycling 

Het recyclen van kapotte pallets is de corebusiness. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Bedrijven hoeven kapotte pallets niet meer als afval weg te gooien en zij krijgen tegelijkertijd bruikbare pallets terug. Martin: “Een houten pallet kan gemakkelijk 30 jaar mee en wordt gemiddeld zeven keer gerepareerd. Bedrijven kiezen vanwege MVO ( maatschappelijk verantwoord ondernemen) en  I.C.M. het scherpe prijsbeleid voor onze pallets. Een ander belangrijk argument is onze leveringsbetrouwbaarheid. Je wilt als bedrijf niet zonder pallets komen te zitten want dan valt de productie of export stil”.

Het bedrijf beschikt in Apeldoorn over een eigen werkplaats en een opslag van 16.000 m2. Hier kunnen 120.000 pallets staan, zodat er altijd en snel geleverd kan worden op klantvragen. De tien vaste personeelsleden, waarvan sommigen in 2021 jaar al 25 jaar in dienst zijn, maken van gerecycled hout en gebruikte  pallets weer nieuwe pallets of bekistingen op maat, klaar voor hergebruik. Kleinere houtdelen worden vermalen en hergebruikt in speeltuinen, zo wordt 100% recycled. Ook kunnen opzetranden en alle maten kunststofpallets en kisten worden besteld.

Exportgroei 

“Wij hebben ongeveer 350 klanten die we wekelijks bedienen en circa 400 waar we eens per kwartaal inzamelen en leveren. Van de omzet komt inmiddels 30% uit het buitenland. Dit is vooral ontstaan door Nederlandse klanten die actief zijn in het buitenland. Via deze bedrijven kwamen er weer nieuwe contacten. Zo hebben we nu 30 grote klanten in Duitsland en dit aantal groeit nog steeds. Onze klanten zijn onze beste verkopers (van mond tot mond reclame) Wij doen nauwelijks aan acquisitie. Er zijn klanten van het eerste uur en zij doen nog steeds zaken met ons, daar zijn we trots op”.

Voor de toekomst verwacht Martin dat de jaarlijkse groei van 10 tot 15% zich zal doorzetten. Naar verwachting zal het omzetaandeel uit het buitenland belangrijker gaan worden. Apeldoorns Palletbedrijf B.V. staat voor duurzaam en groen ondernemen.

Exportlanden: Duitsland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden