Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn | Gemeente Apeldoorn

Website: www.apeldoorn.nl

Apeldoorn

Ideaal ondernemersklimaat centraal in Nederland

Apeldoorn is de 11e stad van Nederland en biedt ideale omstandigheden om te ondernemen. Voor toonaangevende bedrijven in de maakindustrie, informatie- en veiligheidstechnologie, transport & logistiek, gezondheidzorg en toerisme is Apeldoorn een stevige en bestendige thuisbasis. De ruimte, onze geografische positie en bereikbaarheid in combinatie met kennis, vakmanschap en innovatie maken van Apeldoorn een ideale werkstad. Apeldoorn beschikt over state-of-the-art bedrijventerreinen die voldoen aan de hedendaagse eisen en geschikt zijn voor elke soort bedrijvigheid. De gemeente Apeldoorn faciliteert de ondernemers, ondersteunt ze in hun ontwikkeling en verbindt bedrijven en sectoren aan elkaar. We werken met het ambitieuze bedrijfsleven en onze innovatieve onderwijspartners intensief samen aan thema’s als human capital, innovatie en duurzaamheid. Op regionaal niveau doen we dat in de Cleantech Regio. Door al deze kwaliteiten biedt Apeldoorn een gezond vestigingsklimaat en een brede economische basis van hoogwaardige bedrijven in verschillende sectoren. De bedrijvigheid is ook in omvang divers, van klein tot groot, van startup tot multinational.

Een fijne stad om te wonen en te werken

De 100.000 professionals die in Apeldoorn en de omliggende dorpen hun talenten inzetten, hebben naast hun werk nog veel meer reden om hier te willen zijn. In deze regio vinden zij een comfortabele, gezonde plek om te wonen en hun kinderen op te laten groeien. Apeldoorn ligt midden in de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Veel bossen en heidevelden, grote zandvlakten, toeristische attracties als de Apenheul, de Julianatoren en het Nationaal Park de Hoge Veluwe maken daar onderdeel van uit. Liefhebbers van cultuur kunnen terecht in diverse musea waaronder het voormalig 17e -eeuws Koninklijk Paleis ’t Loo, thans Nationaal Museum. In het hart van een groene en royale leefomgeving ligt een groene en royale stad met fraaie parken en alle voorzieningen om te winkelen en cultureel en culinair te genieten. Als sportieve stad met veel ruimte voor een actief buitenleven is Apeldoorn ook regelmatig gaststad voor grote internationale sportevenementen. Menig wereldkampioenschap vindt hier plaats.

Het beste van twee werelden

Met de combinatie van een dynamische stad in een mooie omgeving en een vestigingsklimaat dat voeding geeft aan gezonde groei en kwaliteit van ondernemerschap, biedt Apeldoorn het beste van twee werelden. Centraal en bereikbaar, groen en dynamisch. De grootste kracht die deze stad elke dag weer laat zien bij alle economische ontwikkelingen is samenwerking. In Apeldoorn werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid nauw samen op gebieden zoals technische innovatie, veiligheid, vestigingsmogelijkheden en PR. ‘Made in Apeldoorn’ met het vergrootglas op export is een voorbeeld van die samenwerking.

Welkom in Apeldoorn!