Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn | Gemeente Apeldoorn

Website: www.apeldoorn.nl

Apeldoorn

Een stad met 100.000 banen centraal gelegen in Nederland

Apeldoorn, de 11e stad van Nederland met 160.000 inwoners. Een stad vol kennis en vakmanschap, goed bereikbaar en centraal gelegen; Apeldoorn biedt ideale omstandigheden om te ondernemen. Apeldoorn is al jaren de thuisbasis voor 100.000 werknemers in toonaangevende sectoren als: maakindustrie, informatietechnologie, transport & logistiek, gezondheidzorg en toerisme.
Ruimte, ligging en bereikbaarheid zijn onze wapenfeiten. Dit in combinatie met kennis, vakmanschap en innovatie maakt Apeldoorn een ideale werkstad. Apeldoorn beschikt over state-of-the-art bedrijventerreinen die voldoen aan de hedendaagse eisen en geschikt zijn voor alle bedrijfssectoren. Aan thema’s als human capital, innovatie en duurzaamheid werken we lokaal intensief samen met ons bedrijfsleven en onderwijs. Op regionaal niveau doen we dat in de Cleantech Regio, waar Apeldoorn onderdeel van uit maakt.
Apeldoorn heeft hierdoor een brede economische basis van hoogwaardige bedrijven in verschillende sectoren, van groot naar klein. De gemeente Apeldoorn faciliteert haar ondernemers, ondersteunt ze in hun ontwikkeling en verbindt bedrijven en sectoren aan elkaar. We zijn er dan ook trots op dat Apeldoorn in 2016 is uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste stad van Nederland.

Apeldoorn is een fijne stad om te wonen en te werken

Apeldoorn ligt midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa: de Veluwe. Veel bossen, grote zandvlakten, prima toeristische voorzieningen, toeristische attracties als de Apenheul, de Julianatoren en het Nationaal Park de Hoge Veluwe maken daar onderdeel van uit. Liefhebbers van cultuur kunnen terecht in diverse musea waaronder het voormalig 17e -eeuws koninklijk paleis Paleis ’t Loo, thans nationaal museum. En niet te vergeten Theater Orpheus, één van de grootste theater- en congrescentra van Oost-Nederland.
Winkelen en ontspannen kan in een aantrekkelijk en levendige binnenstad die zich kenmerkt door een veelzijdig en eigentijds winkelaanbod aangevuld met gezellige horecapleinen en fraaie stadsparken.
Apeldoorn is een groene stad waarin men het hele jaar kan genieten van een kleine 500 evenementen. Daarnaast is Apeldoorn regelmatig gastheer van grote internationale sportevenementen zoals de Giro d’Italia en het WK Beach Volleybal.

Ondernemen, sport, winkelen, uitgaan en cultuur; Apeldoorn heeft het allemaal.

Waar anders dan in Apeldoorn vindt men een betaalbaar huis met een tuin en ook nog genoeg werkgelegenheid? Apeldoorn is een comfortabele familiestad. Met een divers woon- en werkaanbod en goede voorzieningen voor jong en oud op het gebied van zorg, onderwijs, sport en cultuur. Voeg daar een flinke dosis groen aan toe, een actief verenigingsleven, goede bereikbaarheid en een centrale ligging en men heeft een heerlijke stad om in te wonen, werken én recreëren.


Kortom voor ondernemen, werken, wonen en recreëren zit u goed in Apeldoorn!