Jan van Westreenen

Ameco | Jan van Westreenen

Website: www.amsterdammeatcompany.nl

Ameco

Het familiebedrijf Ameco ( Amsterdam Meat Company) heeft, zoals de naam al aangeeft, haar roots in Amsterdam liggen. Sinds het najaar 2017 is het bedrijf gevestigd in Apeldoorn. Het bedrijf slacht en verwerkt Hollandse kwaliteitsrunderen in een gesloten keten voor de retail, horecagroothandel en industrie.
In de Apeldoornse vestiging is werkgelegenheid voor 230 medewerkers. Gezamenlijk slachten en verwerken zij 1.900 runderen per week.
Directeur Jan van Westreenen licht de keuze voor Apeldoorn toe: “Gunstig gelegen aan de A1 en de A50, midden in een agrarisch gebied en een belangrijke distributiepartner van ons, Grolleman Coldstore, zit aan de overkant van de weg”.

Nederlands rundvee

Wat Ameco onderscheidt, is de exclusieve keuze voor uitsluitend Nederlands rundvee: mals en smaakvol vlees van eigen bodem. Door deze keuze kan Ameco ook de hele keten beheersen van inkoop, slacht, verwerking, verpakking en transport. Veiligheid en kwaliteit staan zeer hoog op de agenda: de BRC-A certificering bewijst dit.

De klant centraal

Daarnaast is de klant koning bij Ameco. “Van Westreenen: “Wij doen alles wat de klant vraagt. Als zij speciale bewerkingen van het vlees willen voeren wij dit uit, ook al is het in kleine series. Daarnaast geldt: afspraak is afspraak. Dat maakt ook dat we nauwelijks verloop van klanten hebben. In ruim 20 jaar is de omzet gegroeid van 5 miljoen naar zo’n 90 tot 95 miljoen euro per jaar.
De export beslaat nu zo’n 35% van de omzet. Dit is een logisch gevolg van de verschillende eetculturen in de diverse landen. In Nederland is vet vlees not done, terwijl dit in Spanje een delicatesse is. Wij doen heel weinig of niets met de staartstukken van een koe, terwijl deze in Portugal zeer gewild zijn”.

Vlees met een verhaal

Consumenten willen een goed stuk vlees op hun bord, zeker als ze buiten de deur eten. Het liefst vlees met een verhaal. Ameco bedient haar klantengroep met de mooiste delen van het Hollands Melkrund: van ossenhazen tot entrecotes, van ribeyes tot rosbief en van shortribs tot tomahawk steaks.

Kwaliteit boven kwantiteit

Van Westreenen is niet gefocust op groei, maar wel op constante verbetering: “We willen de beste zijn en blijven, dan komt groei vanzelf”.

Exportlanden zijn: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Malta