Rimme van der Ree

Ambrava (Samsung) | Rimme van der Ree

Website: www.samsung-airco.nl

Ambrava (Samsung)

Ambrava is exclusief importeur en distributeur van het merk Samsung Klimaatbeheersing in de Benelux. Samsung maakt state-of-the-art warmtepompsystemen en airco’s voor de woning- en utiliteitsbouw. Ambrava levert deze producten in een wijde range aan uitsluitend gecertificeerde installatiebedrijven.  

Directeur en oprichter Rimme van der Ree: “Wij leveren nooit aan eindklanten maar aan de installatiebranche. Vanuit onze hoofdvestiging in Apeldoorn bedienen wij met twaalf medewerkers zo’n 500 installatiebedrijven op de Nederlandse markt. In België hebben wij een verkoopkantoor van zeven personen en zij bedienen zo’n 350 installatiebedrijven. Wij bieden onze klanten commerciële en technische ondersteuning”. Ambrava beschikt over een groot assortiment aan onderdelen en producten die zeer snel leverbaar zijn. Voor 14.30 uur bestel, betekent de volgende dag in huis.

Medewerkers van Ambrava denken mee met oplossingen voor (grote) klanten van de installateurs. Ook heeft Ambrava een uitgebreid programma aan product trainingen, die zij kosteloos aanbieden aan hun klanten. Leads vanuit de marketing inspanningen van Ambrava worden doorgespeeld aan de installateurs.

Sterk in innovatie

Samsung is een merk dat sterk groeiend is in het segment van warmtepompen en airco’s. Op dit moment nemen zij qua marktaandeel een vierde positie in. Met recent uitgebrachte innovaties is de verwachting dat het marktaandeel nog verder zal groeien. Zo heeft Samsung als eerste producent een gepatenteerde ronde aircassette ontwikkeld. Door de ronde vorm ontstaan geen dode hoeken in de luchtcirculatie. Een noviteit is dat bedrijfslogo’s ook op deze airco gedrukt kunnen worden. In een andere airco zijn 21.000 duizend luchtuitlaatgaatjes gemaakt zodat er geen tochtval optreedt.

Ambrava onderhoudt nauwe contacten met de afdeling research en development van Samsung. Tips en verbetersuggesties van (klanten van) Ambrava worden direct doorgezet naar Korea en vertaald naar betere en nieuwe producten.

Een apart bedrijfsonderdeel zijn de in eigen beheer ontwikkelde boilervaten. Ook hier onderscheidt het eigen merk ARBM zich door innovaties qua duurzaamheid, gebruiksgemak en comfort.

Ambrava verwacht flink te groeien in de toekomst. Steeds meer particulieren en bedrijven willen werk maken van duurzaamheid. Ambrava heeft daar de perfecte producten voor. Een combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen op het dak maakt een gasaansluiting overbodig en zorgt ook voor een zero energierekening.

Exportlanden: België, Luxemburg, incidenteel andere landen