Ronnie Rattink

Algera | Ronnie Rattink

Website: www.algeratransport.eu

Algera

De historie van Algéra Transport voert terug naar het jaar 1991, toen oprichters Alie en Gerrit Rattink de stap namen om een eigen onderneming te starten. Onder de naam Algéra werd de eerste vrachtwagen aangeschaft. De eerste kilometers werden hoofdzakelijk gemaakt als charter. In de loop der jaren breidde het bedrijf zich stevig maar beheerst uit. In 1996 kwam er naast het transport de mogelijkheid tot opslag en warehousing bij toen de onderneming het pand aan de Aalbosweg in Vaassen betrok. Op 1 Januari 2006 heeft Ronnie Rattink het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Door de toenemende aantallen in zowel vrachtwagens als in opslag capaciteit werd de locatie aan de Aalbosweg in Vaassen te klein. Eind 2015 heeft Algéra Transport zijn intrek genomen in het huidige pand aan de Papegaaiweg in Wenum Wiesel.

Modern wagenpark

Vandaag de dag beschikt Algéra Transport over bijna dertig vrachtwagens.  Deze zijn grotendeels uitgerust met mileuvriendelijke Euro 6 motoren. De transporten verschillen zeer: van grote tot kleine oplagen en van deelladingen tot groupage ladingen. Bijzondere maatvoeringen van te vervoeren goederen is ook geen probleem. Voor elke lading is een oplossing. Op het eigen terrein is ook een eigen werkplaats aanwezig, waar het gros van alle onderhoudswerkzaamheden plaats vinden. Het stelt Algéra Transport is staat om zeer flexibel te opereren.  

Specialist op Zwitserland

Naast dagelijkse ritten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk is transport van en naar Zwitserland een specialisme van het huis. Het vervoer over de weg in Zwitserland kent soms valkuilen en hindernissen die in andere landen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan de ingewikkelde en soms ondoorgrondelijke douaneformaliteiten waar elk transport in Zwitserland mee te maken krijgt. Algéra weet hoe het werkt en hoe er zo snel en efficiënt mogelijk mee om te gaan. Ook de soms barre weersomstandigheden vergen specifieke expertise en vakmanschap van de chauffeurs. Algéra beschikt over chauffeurs met ruime ervaring hierin.

Op- en overslag

Het bedrijfspand in Wenum Wiesel biedt veel opslagmogelijkheden. In het magazijn met een capaciteit van meer dan 15.000 pallets, zorgen de acht vaste medewerkers ervoor dat alle goederen verzendklaar gemaakt worden en worden ook diverse vormen van value added services aangeboden.

Groei

Door klantfocus, je werk goed te doen en afspraken nakomen is het bedrijf sinds de oprichting gestaag gegroeid. Algéra Transport verwacht dit de komende jaren voort te zetten.