Peter Schoenmaker

Albert van de Scheur | Peter Schoenmaker

Website: www.albertvdscheur.nl

Albert van de Scheur

Albert van de Scheur

Dit vierde generatie familiebedrijf is sinds 1934 actief als specialist in de logistiek als industrieel verhuisbedrijf. Destijds startte oprichter Albert van de Scheur met paard en een wagen. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in industriële verplaatsingen met zo`n 35 zeer gemotiveerde medewerkers, zeer divers hijsmaterieel en een uitgebreid wagenpark.

Totaalpartner

De dienstverlening gaat veel verder dan transport. Directeur Peter Schoenmaker: “wij zijn gespecialiseerd in industriële verplaatsingen zoals productielijnen, drukpersen, roltrappen, productiemachines en zelfs hele fabrieken. Dit betekent dat wij specialisten hebben die de machines demonteren, verpakken, transporteren en ter plekke weer monteren en bedrijfsklaar opleveren. Dit doen we voornamelijk in Nederland en in Europa. Soms maken we wel eens een bijzonder uitstapje. Zo hebben we voor een klant een complete productielijn in Nederland gedemonteerd en verpakt in 30 zeecontainers. Dit is verscheept naar Portland, Amerika waar ons team de lijn in zes weken tijd weer heeft opgebouwd. Voor een Zuid-Koreaanse machinebouwer hebben we de machinelijn van 80 meter lang in 50 zeecontainers in ons warehouse gelost om vervolgens in twee maanden tijd de productielijn Just in Time te leveren en op te bouwen bij een vooraanstaand productiebedrijf hier in Apeldoorn.

Elk project is maatwerk. Vaak wil de klant het werk ook snel uitgevoerd hebben. Stilstand in productie wil je altijd minimaliseren. Peter Schoenmaker geeft aan dat naast vakmanschap de sterke punten van het bedrijf de flexibiliteit, efficiëntie en duurzaamheid zijn. Zo beschikt het bedrijf over elektrische kranen die dieseluitstoot in de productieruimte voorkomt en de witte rupsbanden laten ook geen sporen op de vloer achter. Steeds meer bedrijven vinden dit belangrijk.

Vakkundig personeel

Naast complete bedrijfsverplaatsingen bestaat veel werk o.a. uit dienstverlening voor de maak industrie, verplaatsen van machines en complete productie lijnen en ook de opslag van machines voor diverse klanten. Voor veel Nederlandse & Internationale machinebouwers doet Van de Scheur dit in heel Europa. Van de Scheur heeft zo de afgelopen jaren in opdracht van een grote beursgenoteerde Japanse machinebouwer de drukkerij van de Bank of England in Londen voorzien van diverse nieuwe gelddrukpersen. Inmiddels worden deze persen in meerdere landen geïnstalleerd door het team van Albert van de Scheur.

Peter Schoenmaker ziet een goede toekomst voor de maakindustrie in Nederland en daarmee ook voor zijn bedrijf. Er wordt steeds meer geproduceerd, zowel qua voeding, technologie als bijvoorbeeld verpakkingen, dus zal ons werk altijd blijven bestaan. Een ander voordeel is de hoge kwaliteit van het Nederlandse personeel. Door goed werk te leveren in een specialistische niche markt blijven klanten terugkomen en zien ze ons als partner, niet als leverancier. Niet voor niets weten bedrijven ons vanuit de hele wereld te vinden. Naast een grote Japanse klant hebben we ook een klant uit Israël.

Exportlanden: Europa, Turkije , USA